Föreläsningar

”Hjärnstark- Gripen av hälsa”
Då barn gör som vuxna gör så är det viktigt att vi är bra förebilder och blir medvetna om hur vi formulerar oss. Det är lätt att omedvetet premiera prestation före att bara låta barnen deltaga i en sport. Just nu pågår ett unikt samarbete mellan Yif handboll och Länsförsäkringar Skåne i ett 3 årsprojekt som heter ”Gripen av Hälsa” där tränare utbildas praktiskt och teoretiskt för att klubben ska kunna ge barn och ungdomar mer än bara sporten de utövar. Läs mer: http://www.yif.se/Page/267546

 

Nu är det dags för mental träning för ungdomarna. Två föreläsningar för föräldrar gick av stapeln i höstas, ”Hjärnstark” och en ny planeras nu i vår.  Arbetet med ungdomarna är också i full gång och jag håller nu i workshops med alla lagen där vi tränar på vad, när och hur mental träning kan göra skillnad. Det är viktigt att man i redan ung ålder kan få de verktygen som kan vara avgörande för hur man mår, utövar och känner inför sin sport. Det ska vara roligt att sporta.

”Förening”
Mental träning för ungdomar, lagsport eller individuell sport. Vad är mental träning? Hur gör man? När kan mental träning hjälpa till i utövande av sporten? Var tränar jag mental träning? Vilka effekter kan man få? Lär er sambandet hur tanke, känsla och kropp hänger ihop. Du kan själv välja hur du ska reagera på saker, hur du kan skapa egen motivation och energi. Att träna på att koncentrera sig, att fokusera och att slappna av är inte alltid självklart.
Uppskattad workshop på 1,5 h där vi testar, diskuterar och lär oss. Jag kommer till er!

”Företag”
Anpassad föreläsning efter behov och önskemål. 2h.
Det är lätt att se vad andra borde göra, men väldigt svårt att själv göra de förändringarna som ibland behövs för att få till en förändring i sin vardag. Vi pratar om hälsa, relationer och hjärnans sätt att automatiskt agera och reagera. Hur kan er arbetsplats implementera mindfulness utan att göra stora förändringar i dagliga rutiner? Vilka effekter får man av att vara mer medveten? Vad är stress? Hur kommunicerar vi med varandra? Hur följer vi upp?
För arbetsgivaren kan mer medveten och fokuserad personal vara lösningen på både de psykosociala och ekonomiska målen, det ena ger det andra.

 

Är ditt företag eller förening intresserad av föreläsning om mindfulness eller mental träning?
Ni bestämmer riktning och tidsåtgång så lägger jag upp efter önskemål.
caroline@jlfysiocenter.se
0705217113
 

Comments are closed